Nei til sponsede NRK-sendinger!

KOMMENTAR: En velkjent setning. Denne sendingen er presentert i samarbeid med..... Men firmalogoer over hele skjermen på den lisensfinansierte statskanelen NRK? Forbrukere har fått ekstra brensel i protestbålet mot lisenspengene. - Det er vår presseetiske plikt å opplyse om hvem som har vært med på å sponse sendingene våre, sier NRK.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge nrk.no er det 1.750.000 lisensbetalere i Norge. Disse betaler 1910,12 kroner i året hver. Dette blir tilsammen 3.342.710.000 kroner - det vil si nesten tre og en halv milliard kroner.

Jeg skal ikke gå inn på hvor stor del av disse pengene som går til drift - og hvor stor del som går til å administrere og samle inn TV-lisensene, for ikke å snakke om alle lisenskontrollørene som skal ta snik-titterne. Ei heller skal jeg legge pennen min opp i hvilke programmer de sender og hvor mange som får inn NRK2. Faktum er uansett at NRK har ganske masse penger. Trenger de mer?

Plikt

Anne Bekkevold, informasjonssjef i NRK kan fortelle meg at alle mediejournalister vet at NRK i tillegg til å være lisensfinansiert skal ha 10 prosent kommersielle inntekter. Dette, ifølge en stortingsmelding.

- Vi er pålagt å finansiere 10 prosent selv, sier Bekkevold og henviser meg til juridisk avdeling.

Siden de fleste andre journalister vet at en melding ikke er vedtatt i Stortinget, og dermed ingen lov, bestemmer jeg meg for å sjekke hva lovverket sier først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer