- Nektet å veie meg som gravid

Mammabok-forfatter Anne Lindmo (37) nektet å gå på vekta under hele svangerskapet. - Vi må bli kvitt det verste mamma-hysteriet, mener Lindmo.

- Nektet å veie meg som gravid
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har tatt farvel med vekta en gang for alle. Det er en bra kur for den som har kastet bort litt for mange år på å hate kroppen sin, sier NRK-journalist Anne Lindmo.

Tobarnsmoren, som sammen med Store Studio-kollega Helle Vaagland er aktuell med boka ”Heia Mamma!”, mener generelt det er for mye formaninger og fokus på å være ”perfekt” under svangerskapet.

Hysteriske mødre- De ”flinkeste” jentene starter med yoga under svangerskapet, føder uten smertestillende og kommer inn i jeansen to uker etter fødselen. Alt sammen er deler av en diger hysteri- pakke, sier hun.

Ammende bør ikke begynne å slanke seg for tidlig, mener kostholdsekspert Jeanette Roede. Les mer her:.

Selv brukte Anne mye svømmebasseng under sitt andre - og ifølge henne selv siste – svangerskap. Men hun nøler med å kalle det trening.

- Nei, jeg lå stort sett og fløt. Men altså, ikke misforstå. Ingenting er bedre enn å fortsette med tilpasset trening under graviditeten. Jeg gikk tur og ski og holdt på med den slags. Men vi må hjelpe hverandre å roe ned de mest hysteriske sidene ved mamma-prosjektet, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer