Neppe billigere reiseforsikring

Det nye helsetrygdkortet har satt sinnene i kok i forsikrings-bransjen, som advarer folk mot å tro for mye på nytten av det.

Publisert
Sist oppdatert

- Nei, vi føler oss ikke truet, men vi er redd for at folk skal tro at det nye helsetrygdkortet er en fullverdig reiseforsikring, sier informasjonssjef i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) Stein Haakonsen.

Vi har tidligere skrevet om sommerens viktigste plastkort. Fra 1. juni kan du søke om det nye Europeiske helsetrygdkortet, som gir deg rett til nødvendige offentlige helsetjenester i hele EU, EØS/EFTA-landene og Sveits. Tidligere har nordmenn på ferie i Europa bare hatt rett til øyeblikkelig hjelp fra de offentlige helsetjenestene.

I en pressemelding med tittelen: "Farlig lansering av Internasjonalt Helsekort", advarer nå FNH folk mot å sløyfe reiseforsikringen.

- Bare rundt en firedel av folks behov for hjelp under reise skyldes sykdom og legebesøk. Tap utover sykdom og legebesøk dekkes kun av reiseforsikringen. Svært mange reiser dessuten utenfor EØS-området, hvor helsekortet ikke gjelder. Den som sløyfer reiseforsikringen tar derfor en stor sjanse, sier Stein Haakonsen

DS: Men når folk nå får utvidede rettigheter til legebehandling i hele Europa, vil vel reiseselskapenes utbetalinger bli mindre?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer