Oslo kommune vil kjøpe Hafslund

Neppe noen stor betydning for strømregningen

En del er regulert, og den andre står du fritt til å bytte ut.

BLIR KJØPT: Oslo kommune ønsker å kjøpe ut finske Fortum og dermed være heleier av Hafslund. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BLIR KJØPT: Oslo kommune ønsker å kjøpe ut finske Fortum og dermed være heleier av Hafslund. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at Oslo kommune ønsker å kjøpe ut finske Fortum og dermed sikre seg fullt eierskap av Hafslund. Dersom transaksjonen godkjennes av myndighetene, vil nettselskapet derfor fjernes fra børsen og bli heleid av Oslo kommune.

Samtidig vil selskapet omstruktureres. Fortum vil blant annet ta over markedsdivisjonen, Hafslund Marked, som er den som selger strøm til kunder i Norge. I dag er disse to konkurrenter.

Får det noen konsekvenser?

Vi spurte konserndirektør for kommunikasjon i Hafslund ASA, Johan Christian Hovland om hvilken betydning et oppkjøp ville få for Hafslunds kunder.

– Det er det for tidlig å si nå. Fram til gjennomføring av transaksjonen er Fortum og Hafslund Marked konkurrenter, og konkurranseloven forhindrer oss i å samarbeide, svarer Hovland til Dinside.

Dinside har også kontaktet digitalgruppa i Forbrukerrådet, som peker på at offentlig eierskap ikke er uvanlig, og at strømsalget fortsatt vil bli eid av et privat selskap. De har derfor liten tro på at dette vil være noe man vil merke særlig til som forbruker.

Strømregning delt i to

Som mange sikkert er kjent med, er strømregningen du får i posten todelt. Den ene delen er nettleien, som du betaler til de som drifter strømnettet der du bor, og som dermed sørger for at du får strøm levert til boligen, og den andre er kraftprisen, som du betaler til kraftselskapet du har valgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer