Nervene styrer flørten

Er du en kløne med damene? Årsaken kan være et bitte lite nervesenter som er ansvarlig for din flørting.

Publisert
Sist oppdatert

Du svetter i hendene, snubler i lissene og ler nervøst som en tvilsom øksemorder. Lyder situasjonen kjent? Dating og flørting kan være en tøff påkjenning for mange av oss.

Men heldigvis er det noen strukturer på plass i kroppen din som styrer deg inn på riktig spor. Det mener i alle fall en gruppe forskere som har funnet det avgjørende nervesenteret for seksuell adferd i forsøk på fruktfluer.

Nervene avgjørEt lite nervesenter er alt som styrer fluenes adferd slik at de får parret seg med attraktive partnere av samme art. Da forskerne ved Standford University i California klusset med dette nervesenteret hos noen fluer så de tydelig at parringsleken kom helt ut av kontroll.

Fluene som tidligere var drevne casanovaer begynte plutselig å blande sammen noen av sjekketriksene. Riktig oppførsel i flueverdenen består blant annet av å banke borti hunnen, flakse med vingene og synge en liten kjærlighetsserenade.

Men uten det avgjørende nervesenteret på plass forøkte fluene å gjøre alle tingene samtidig - med katastrofalt resultat. Hun-fluene syntes slett ikke oppvartningen var tiltrekkende og avviste derfor seksuell kontakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.