Neste jul er full av fridager

Synes du det var få fridager denne julen? Da kan du glede deg til neste år.

Neste jul blir fin og jobbfri for de aller fleste arbeidstakerne i landet. Foto: Colourbox.com
Neste jul blir fin og jobbfri for de aller fleste arbeidstakerne i landet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For arbeidstakere med normale arbeidstider er det ikke særlig gøy når helligdager faller på helgene. Denne julen har vært helt spesiell, siden mange av høytidens helligdager ble slukt opp av helgene.

Siden julaften, første juledag, nyttårsaften og første nyttårsdag faller på helgedagene denne julen, må de aller fleste som har ønsket juleferie ta seg ekstra mange dager fri fra jobben.

Men nå som julen snart er over, er det bare å glede seg til neste år. Da får du nemlig ekstra mange fridager.

Lang februar

Neste år er det skuddår, derfor må du belage deg på en ekstra lang februar. Skuddåret gjør at julen blir forskjøvet en ekstra dag, dermed ender julaften på en mandag. Ifølge lov om helligdag og helligdagsfred, er ikke julaften en vanlig helligdag, likevel er det mange arbeidsgivere som gir de ansatte fri denne dagen.

Første og andre juledag faller dermed på en tirsdag og onsdag, noe som betyr at bare torsdag 27. og fredag 28. desember blir ordinære arbeidsdager neste jul.

Fin start på året

Nyttårsaften feires påfølgende mandag, og er heller ingen vanlig helligdag. Men akkurat som på julaften er det mange arbeidstakere som får fri denne dagen.

Tirsdag 1. januar (2013) er helligdag, noe som gjør at jobbåret 2013 ikke starter før onsdag 2. januar for de aller fleste.

Alle disse fridagene forutsetter at ikke dommedagsprofetene får rett i at verden går under 21. desember 2012. Vi får satse på at vi overlever ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer