Neste uke kan du sjekke skatten

Gjør klar fradragene allerede nå.

SKJULTE SKATTER: Blant årsoppgavene kan det ligge skjulte skatter, i form av fradragskroner på skatten. Sjekk at opplysningene på den forhåndsutfylte selvangivelsen stemmer, og legg til det som mangler. Foto: BERIT B. NJARGA
SKJULTE SKATTER: Blant årsoppgavene kan det ligge skjulte skatter, i form av fradragskroner på skatten. Sjekk at opplysningene på den forhåndsutfylte selvangivelsen stemmer, og legg til det som mangler. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste onsdag, 19. mars, blir selvangivelsen tilgjengelig for skattytere som er registrert som e-brukere hos Skatteetaten.

Registrerte du deg ikke innen fristen gikk ut 1. mars, må du vente til 1. april før selvangivelsen blir tilgjengelig. Men allerede nå kan du starte forberedelsene med å sikre deg lavere skatt for inntektsåret 2013, enten ligningen din blir tilgjengelig i mars eller april.

Les også: Spar 35.000 i bo- og levekostnader

Finn frem papirene

I begynnelsen av året skal du ha mottatt en rekke årsoppgaver fra virksomheter du har et kundeforhold til. Det være seg banken hvor du har boliglån, kredittkortselskap, eller fra kommunen du bor i. Disse årsoppgavene er det viktig å finne frem når du skal sette deg ned å sjekke postene i selvangivelsen neste uke.

- Punkt én er å sjekke at opplysningene faktisk stemmer overens med det som fremkommer på den ferdig utfylte selvangivelsen, sier Jan Bangen, advokat i Skattebetalerforeningen til DinSide.

Det hender nemlig at opplysningene rett og slett ikke stemmer, som da 24.000 kunder ble rammet av feilrapportering fra Fokus Bank for et par år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer