Nesten 190.000 nordmenn er svartelistet

Mange nordmenn vegrer seg for å åpne regninger, og dermed ender de opp med inkasso og betalingsanmerkninger.

VINDUSKONVOLUTT-SYKEN: Mange dropper å åpne konvolutten med regningene, noe som både utsetter og forverrer de økonomiske problemene. Foto: PER ERVLAND
VINDUSKONVOLUTT-SYKEN: Mange dropper å åpne konvolutten med regningene, noe som både utsetter og forverrer de økonomiske problemene. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september er det satt to svært tvilsomme rekorder her i landet, noe 188.021 nordmenn kan ta på seg æren eller skylden for.

For disse nordmennene blir betraktet som «dårlige betalere», og bidro til at det i september ble satt ny rekord i antall betalingsanmerkninger og rekord i totalbeløpet de skylder.

Totalt er det registrert 785.201 betalingsanmerkninger i september, 112.914 flere enn på samme tid i fjor, melder kredittinformasjonsselskapet Experian. Disse anmerkningene utgjør en skyldig sum på 27,13 milliarder kroner, en økning på 1,5 milliarder kroner på to måneder.

>> Pengetrøbbel? Da bør du lese disse rådene

Alt håp ikke ute

Ingen vil bli betraktet som en dårlig betaler, og når du først havner på økonomisk avveie, kan det være svært vanskelig å komme seg inn på rett kjøl igjen.

Trøsten og motivasjonen for å virkelig sette kreftene inn for å rydde opp i situasjonen, må være at om du til slutt betaler regningene og eventuelle inkassokrav, blir du kvitt anmerkningene dine.

Det norske inkassoselskapet Conecto har utarbeidet en liste med seks punkter som skal få personer som ikke er flinke nok til å betale for seg, å komme på rett kjøl igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer