Nesten 20.000 sparer slik

Hver gang de trekker kortet, går det noen kroner inn på sparekonto.

Det blir lite vekslepenger til sparegrisen når vi stadig betaler mer med kort. Men en del nordmenn har fått øynene opp for den elektroniske sparegrisen. Foto: Per Ervland
Det blir lite vekslepenger til sparegrisen når vi stadig betaler mer med kort. Men en del nordmenn har fått øynene opp for den elektroniske sparegrisen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. desember i fjor lanserte banken Nordea sitt nye spareprodukt, Mikrospar, og nå er det 19.526 kunder som driver med denne formen for "tvungen sparing".

En av dem er Lill Jonassen (35). Hun og mannen har siden desember spart 2.800 kroner ved å trekke kortet.

- Jeg ble oppmerksom på ordningen da jeg skulle inn i nettbanken, og tenkte at dette er en genial måte å spare på fordi du sparer nærmest uten å merke det, sier Lill til DinSide.

Hun forteller at sparingen skjøt fart fra desember da paret holdt på å pusse opp.

- Da dro vi kortet ekstra mye, så sparingen fikk en god start.

Lill har valgt å bli trukket 10 kroner hver gang hun trekker kortet, mens mannen hennes har et trekk på 20 kroner. Pengene skal foreløpig få stå på høyrentekontoen.

Sparer småpenger elektronisk

Spareordningen Mikrospar har blitt markedsført som en elektronisk sparegris der du sparer et gitt beløp hver gang du trekker kortet ditt. For hver transaksjon går et avtalt beløp fra din brukskonto og inn på din sparekonto.

- Folk har sluttet å spare i syltetøyglass og sparegriser, og vi har fått tilbakemeldinger på at kundene savner å legge til side veksel og småpenger. Derfor gjeninnfører vi sparegrisen i elektronisk form, sa Thomas Sevang, informasjonsjef i Nordea, i vinter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer