Skattemeldingen 2017

Nesten 22.000 har ringt Skatteetaten. Dette lurer de på om skattemeldingen

Restskatt, innlogging og beregning av boligverdi er det skattebetalerne lurer mest på, om skattemeldingen.

STOR PÅGANG OM SKATTEMELDINGEN: Over 18.000 personer flere enn på en vanlig dag ringte Skatteetaten samme dag som skattemeldingen (tidligere selvangivelsen) ble tilgjengelig. Lurer de på det samme som deg, tro? Foto: Peter Bernik/Shutterstock/NTB scanpix.
STOR PÅGANG OM SKATTEMELDINGEN: Over 18.000 personer flere enn på en vanlig dag ringte Skatteetaten samme dag som skattemeldingen (tidligere selvangivelsen) ble tilgjengelig. Lurer de på det samme som deg, tro? Foto: Peter Bernik/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 4. april ble skattemeldingen 2017 tilgjengelig digitalt, og rundt 2,3 millioner åpnet den allerede første dag.

Skattedirektøren synes det er positivt at så mange har åpnet skattemeldingen allerede. Det viser at folk er opptatt av å betale riktig skatt, mener Hans Kristian Holte.

Dinside har tidligere skrevet om nyhetene på årets skattemelding, samt hvordan du forbereder deg til å sjekke at tallene stemmer.

Ikke uventet fikk Skatteetaten også mange telefonanrop denne dagen. Hele 21.740 personer ringte inn med spørsmål om skattemeldingen, mot om lag 3.500 på en vanlig dag.

Sannsynligvis lurer noen av disse på det samme som deg så derfor gir vi deg en oversikt over de vanligste spørsmålene som Skatteetaten får, om skattemeldingen (tidligere kjent som selvangivelsen).

1. Innlogging

Det er ikke hver dag du logger deg inn via Altinn, så her dukket det naturligvis opp en del spørsmål knyttet til hvordan du logger inn og andre problemer.

2. Skatteberegning for næringsdrivende

I tillegg var det en del næringsdrivende som lurte på hvorfor de ikke hadde en foreløpig skatteberegning på skattemeldingen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer