Pris på Jodix-tabletter

Nesten dobbel pris

Det er mye dyrere å kjøpe jodtabletter i fysisk apotek sammenliknet med nettapotek.

BILLIGERE PÅ NETT: Vi har sjekket prisen på Jodix-tabletter, og det er penger å spare på å handle på nett fremfor i fysisk butikk. Foto: Kirsti Østvang
BILLIGERE PÅ NETT: Vi har sjekket prisen på Jodix-tabletter, og det er penger å spare på å handle på nett fremfor i fysisk butikk. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene har lenge anbefalt folk å ha jodtabletter hjemme i tilfelle en atomulykke.

Da Russland invaderte Ukraina i februar i år, skjøt salget av medisinsk jod i været. Apotek landet over opplevde enorm pågang etter jodtablettene Jodix. Interessen var så høy at flere så seg nødt til å innføre antallsbegrensninger.

Med gasslekkasjer i Østersjøen er det kanskje en del nordmenn som har kjent på at krigen kommer stadig nærmere. Flere apotek DinSide har snakket med, melder om en økt etterspørsel de siste dagene.

- Vi merket igjen at mange ville kjøpe jodtabletter forrige uke, og det har vært et av våre mest solgte produkter hele den siste uka. I dag var også etterspørselen vært spesiell høy, som sannsynligvis har sammenheng med gårsdagens hendelser, sa markedsdirektør Hanne Kjærnes i Farmasiet til DinSide onsdag.

Disse skal ta jodtabletter

Jodtabletter skal beskytte deg mot kreft i skjoldbruskkjertelen ved en atomulykke.

Myndighetene anbefaler at alle under 40 år å ha dette hjemme. Særlig gjelder dette gravide, ammende og barn under 18 år.

Personer over 40 år trenger ikke å innta jodtabletter, da risikoen for å få seineffekter av radioaktivt jod er svært liten. Personer som har operert bort skjoldbruskkjertelen trenger heller ikke å ta det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer