Pris på Jodix-tabletter

Nesten dobbel pris

Det er mye dyrere å kjøpe jodtabletter i fysisk apotek sammenliknet med nettapotek.

BILLIGERE PÅ NETT: Vi har sjekket prisen på Jodix-tabletter, og det er penger å spare på å handle på nett fremfor i fysisk butikk. Foto: Kirsti Østvang
BILLIGERE PÅ NETT: Vi har sjekket prisen på Jodix-tabletter, og det er penger å spare på å handle på nett fremfor i fysisk butikk. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene har lenge anbefalt folk å ha jodtabletter hjemme i tilfelle en atomulykke.

Da Russland invaderte Ukraina i februar i år, skjøt salget av medisinsk jod i været. Apotek landet over opplevde enorm pågang etter jodtablettene Jodix. Interessen var så høy at flere så seg nødt til å innføre antallsbegrensninger.

Med gasslekkasjer i Østersjøen er det kanskje en del nordmenn som har kjent på at krigen kommer stadig nærmere. Flere apotek DinSide har snakket med, melder om en økt etterspørsel de siste dagene.

- Vi merket igjen at mange ville kjøpe jodtabletter forrige uke, og det har vært et av våre mest solgte produkter hele den siste uka. I dag var også etterspørselen vært spesiell høy, som sannsynligvis har sammenheng med gårsdagens hendelser, sa markedsdirektør Hanne Kjærnes i Farmasiet til DinSide onsdag.

Disse skal ta jodtabletter

Jodtabletter skal beskytte deg mot kreft i skjoldbruskkjertelen ved en atomulykke.

Myndighetene anbefaler at alle under 40 år å ha dette hjemme. Særlig gjelder dette gravide, ammende og barn under 18 år.

Personer over 40 år trenger ikke å innta jodtabletter, da risikoen for å få seineffekter av radioaktivt jod er svært liten. Personer som har operert bort skjoldbruskkjertelen trenger heller ikke å ta det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.