Nesten en av ti tjener en million

Nesten hver tiende husstand mottar millioninntekter.

Publisert
Sist oppdatert

I 2006 hadde åtte prosent av norske husholdninger samlede årsinntekter på en million kroner eller mer. Det gjelder inntekt før skatt. Ny statistikk fra SSB avslører også hvem som tjener mest.

Nær en tredjedel av par med voksne barn tjener samlet en million kroner eller mer i året. Hver femte husholdning der yngste barn er mellom 6 og 17 år tjener samlet mer enn en million, og svært får par har lavere samlet inntekt enn 400.000 kroner.

48-åringer tjener mest

Dårligst ut

Husholdninger med kun én voksen har en helt annen historie å fortelle. Blant enslige forsørgere med små barn har åtte av ti samlet inntekt under 400.000 kroner. Er barna mellom 6 og 17, tjener 60 prosent under 400.000 kroner årlig.

Be om mer lønn - få bedre helse

Best inntektsutvikling

Siden 1990 har parhusholdninger der eldste partner er 65 eller eldre, hatt best lønnsutvikling målt etter medianinntekt (etter skatt). Enehushold under 45 år har i samme periode hatt svakeste inntektsutvikling, selv om studenter ikke er med i statistikken.

Først og fremst lønn

Det er først og fremst lønn som gir penger i husholdningskassene i Norge. Kapitalinntektene er kraftig redusert siden 2005, spesielt for voksne par med og uten barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer