Nesten en av to kjøper svart hushjelp

Nesten halvparten som har innleid hjelp i huset bruker svart arbeidskraft.

Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere velger å la andre overta hagearbeid, husvask og barnepass, og nesten halvparten betaler svart, viser en meningsmåling som InFact har gjort for VG.

Guide: Slik får du hvit vaskehjelp

Tallene viser at en rekke oppgaver blir overlatt til private. Hver femte innbygger her i landet får nå hjelp til å vaske huset. 19 prosent lar andre gjøre malerjobben, og hver femte familie kjøper hjelp til å passe ungene. Videre sier én av ti at de lar andre ta seg av hagearbeidet.

Skattemoralen er ikke bedre enn arbeidslysten, viser det seg. 47 prosent av dem som kjøper slik hjelp, betaler helt eller delvis svart, skriver VG.

Test deg selv: DinSides 1. mai-test

Høyres kvinneforum har foreslått å innføre en ordning som gir skattefradrag for hagearbeid, vask av huset, matlaging og barnepass. Men ifølge undersøkelsen er folk delt i synet på en slik løsning. 33 prosent støtter skattefritak, mens 36 prosent er imot.

Videre viser Infact-målingen at det ikke er Høyre-folk som er ivrigst på å betale andre for å klippe gresset. Det er SV-erne. 21 prosent av SV-velgerne sier de kjøper hjelp til å ordne i hagen. Ap-folk følger etter med 15 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer