Nesten ingen skjønner hva som står i inkassopapirene

Bare syv av 100 unge voksne skjønner hva som står i brevet fra inkassoselskapet. Misforståelsen kan føre til store økonomiske problemer.

Det er kanskje mange som vegrer seg mot å åpne konvolutten med med regningen eller  betalingsoppfordringen. Om du ikke forstår brevet, bør du for all del ikke ignorere det. det kan føre til at du blir stemplet som dårlig betaler. Foto: COLOURBOX.COM
Det er kanskje mange som vegrer seg mot å åpne konvolutten med med regningen eller betalingsoppfordringen. Om du ikke forstår brevet, bør du for all del ikke ignorere det. det kan føre til at du blir stemplet som dårlig betaler. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mer enn 215.000 nordmenn er registrert som dårlige betalere, fordi de ikke har betalt regningene sine. Det viser tall fra analyseselskapet Experian.

Blir du stemplet som dårlig betaler, det vil si at du har en eller flere betalingsanmerkninger, kan du får store økonomiske problemer. Blant annet vil det være vanskelig å få lån til for eksempel bolig.

Kunne vært unngått

Forbrukerrådet mener at en rekke av disse betalingsanmerkningene kunne vært unngått, dersom innkreverne kommuniserte bedre med personene de krever penger fra.

En fersk undersøkelse, utført av Forbrukerrådet, avdekker nemlig at bare syv av hundre forstår det meste som står i papirene som blir sendt fra inkassoselskapene.

- Kreditorer, inkassoselskap og folk med betalingsvansker har opplagt en felles interesse av å forenkle og tydeliggjøre innholdet i brevene som sendes ut, sier fagsjef Jorge Jensen i Forbrukerrådet.

Han etterlyser et lettfattelig språk som i klartekst forklarer konsekvensene av de ulike brevene.

- At mottakerne av brevene forstår innholdet i brevene er en forutsetning for at de skal unngå høye ekstrakostnader og bli registrert som dårlig betaler. Samtidig vil kreditorene kunne få dekket sine krav på et tidligere tidspunkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer