Nesten ingen vil ha denne mannen som sjef

Undersøkelse viser hvilke kjedissjefer som er mest og minst ettertraktet.

Talentspeider og TV-bølle Simon Cowell er lite ettertraktet som sjef, ifølge en amerikansk undersøkelse. Foto: Wikimedia Commons / Wiki edit Jonny
Talentspeider og TV-bølle Simon Cowell er lite ettertraktet som sjef, ifølge en amerikansk undersøkelse. Foto: Wikimedia Commons / Wiki edit Jonny Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bemanningsselskapet Adecco har spurt rundt 1.000 amerikanere om hvilke kjendiser de kunne ønsket å jobbe for. Undersøkelsen er blant annet gjengitt i det amerikanske magasinet Fast Company.

Øverst på listen finner vi TV-dronning Oprah Winfrey. Nær fire av ti av de som svarte på undersøkelsen kunne godt tenke seg å jobbe for verdens mest kjente talkshowvert.

Populære presidenter

USAs president Barack Obama blir også ansett å være en dyktig sjef. Cirka 35 prosent svarer at de kunne tenke seg å ha presidenten som sjef. Hans kone, Michelle, ligger på fjerdeplass på den samme listen.

Heller ikke tidligere president George W. Bush er upopulær. Han får 19 prosent av stemmene og ender opp på en femteplass på listen over drømmesjefer.

Idol og oljeskandale

I andre enden av skalaen ligger Tony Hayward, med bare 4 prosents oppslutning. Det er kanskje ikke så overraskende at nettopp denne mannen ikke vinner en slik popularitetskonkurranse, med tanke på at han fram til i fjor høst ledet det svært omstridte oljeselskapet BP.

Talentspeider og TV-personlighet Simon Cowell er heller ikke spesielt ettertraktet som sjef. Cowell har blant annet vært dommer i den amerikanske utgaven av Idol, der han er kjent for å ikke legge noe mellom kortene i sine tilbakemeldinger til de håpefulle artistene. Cowell får 8 prosent av stemmene i Adeccos undersøkelse, noe som gjør at han ender på nest siste plass over hvilke kjendiser amerikanerne kunne tenke seg å jobbe for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer