NetCom-kunder får BankID på mobil

Og snart følger Chess etter. Ventetiden er endelig over for 1,6 millioner kunder.

LEGG DEN HJEMME: Nå kan også NetCom kunder glede seg over å ha banken i lomma, selv når de har lagt igjen kodebrikken hjemme.  Foto: BERIT B. NJARGA
LEGG DEN HJEMME: Nå kan også NetCom kunder glede seg over å ha banken i lomma, selv når de har lagt igjen kodebrikken hjemme. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå kan snart også NetCom-kunder erstatte kodebrikken med mobilen for å logge seg inn i nettbanken. I morgen blir nemlig BankID på mobil tilgjengelig for bestilling.

– Dette er veldig gledelig! Nå kan tilnærmet alle som ønsker det bruke mobilen for å logge rett inn i nettbanken, sier Hege Steinsland, kommunikasjonssjef i BankID til DinSide.

Les også: 22 nye banker får BankID på mobil

Klart i morgen: Men du må ha nytt SIM-kort

Mens Telenor-kunder har hatt tilgang til BankID på mobil i fire år, har NetCom-kundene ventet lenge på samme løsningen.

Fra i morgen av kan endelig NetCom-kunder som ønsker å ta i bruk BankID på mobil, kontakte NetCom for å få tilsendt et nytt SIM-kort. Når du mottar det nye SIM-kortet, må det aktiveres på www.netcom.no/minside, før du kan bestille løsningen i egen nettbank. NetCom oppfordrer kunder som trenger mer informasjon eller hjelp til å komme i gang om å ta kontakt med banken.

– Stadig flere banker og andre nettsteder åpner for BankID på mobil, og antall kunder som etterspør tjenesten vokser. Vi er glade for at våre kunder nå får muligheten til å velge mobilen fremfor kodebrikken, uttaler Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom i en pressemelding.

Les også: Ny bank på tre minutter

Mer fleksibelt

Hovedfordelen BankID på mobil er at du kan logge deg rett inn i nettbanken eller betale på nettet uten å måtte finne fram den gamle kodebrikken. Og er det noe nordmenn misliker, er det kodebrikken fra banken.

Med BankID på mobil kan du altså når som helst logge seg på fra alle enheter – smarttelefon, nettbrett eller PC – bare med å bruke mobiltelefonen man uansett har i lomma.

– I dag har vi med oss mobilen overalt, mens kodebrikken til nettbanken ofte ligger igjen hjemme. Vi har en mobil livsstil og ønsker å få tilgang på nettbanken uavhengig av hvor vi er. Da er det praktisk å kunne generere en engangskode og logge seg inn i nettbanken ved hjelp av mobilen, sier Lund.

Nordea, DnB, Skandiabanken, Eika-banker og SpareBank1-gruppen tilbyr BankID på mobil til sine kunder. I tillegg vil 22 mindre banker åpne for BankID på mobil i løpet av den nærmeste tiden. Den fullstendige bankoversikten ligger på BankIDs nettsider.

Chess er nestemann ut

BankID på mobil blir tilgjengelig for Chess-kunder om et par uker, og sammen med NetComs kunder vil da totalt 1.640.000 flere nordmenn ha tilgang på den elektroniske identifikasjons- og signeringsløsningen ved bruk av mobilen.

Les også: Slik fungerer kodebrikken din

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer