Netcom tapte, du vant

Tilbakeringingstjenester (callback) for mobiltelefoner er fortsatt rimelig. Namsretten i Oslo påbød NetCom å ta vekk det knapt fire dager gamle gebyret på kr 6,99 for tilbakeringingssamtaler med kontantkort fra teleoperatøren TelePluss.

Publisert

Dermed fikk NetCom en skikkelig smekk, inklusive saksomkostninger. Det falt ikke i god jord i namsretten å innføre gebyr på tilbakeringtjenesten fra Telepluss før saken var ferdig behandlet i Post- og teletilsynet.

Forhistorien

Allerede i september forsøkte Telenor og NetCom å stenge sine linjer for TelePluss. Men Post- og teletilsynet mente selskapene hadde brutt varslingsfristen. Dermed påla tilsynet Telenor og NetCom å åpne linjene igjen for TelePluss. I begynnelsen av oktober krevde Telenor stengning av nettet med "oppsettende virkning" inntil saken var ferdigbehandlet. Telenor fikk nei fra tilsynet 20. oktober. Tilsynet kunne ikke se at eventuelle skadevirkninger for Telenor kunne bli så store at det var nødvendig.

Tilbakeringing er populært

DinSide har i tidligere artikkel fortalt om tilbakeringtjenester - både TelePluss/Eurotel og KVTVworldlink. Du ringer et bestemt nummer fra din mobiltelefon og får opptattsignal. Når du legger på ringer systemet tilbake til deg. Du får da en vanlig summetone og kan slå ditt nummer. På denne måten koster samtalen mye mindre enn gjennom vanlig mobilsamtale. Ringepris fra mobiltelefon med kontantkort til fast telefon fra 07-18 er kr 6,99. For tiden koster det samme 1,95 gjennom TelePluss og ca 1,40 via KVTVworldlink.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer