Netcom/Telias «Roam Like Home» gir fri roaming i Norden

Men det blir ikke gratis for alle, og Telenor kan ikke love samme tilbud.

SOM HJEMME: Med Telia, gamle Netcom, sin Roam Like Home, tas det av datakvoten din på vanlig måte når du blant annet surfer i Danmark og Sverige.  Foto: MASKOT / NTB SCANPIX
SOM HJEMME: Med Telia, gamle Netcom, sin Roam Like Home, tas det av datakvoten din på vanlig måte når du blant annet surfer i Danmark og Sverige. Foto: MASKOT / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som kjent heter Netcom nå Telia. Og Telia-navnet finner du også i Danmark, Sverige og Baltikum.

Derfor har operatøren nå bestemt seg for å kutte roaming-utgiftene i både Norden og Baltikum, gjennom et nytt opplegg kalt Roam Like Home.

- Nå lanserer vi Roam Like Home som første bevis på at våre kunder vil nyte godt av vår internasjonale styrke, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Netcom-navnet som ga oss priskrig, kontantkort og iPhone forsvinner

Disse får fri roaming

Her er det viktigste du må vite om Roam Like Home:

  • Prisen for ringing og tekstmeldinger i, til og mellom Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia og Litauen blir som i Norge. Har du inkludert forbruk i månedsavgiften din, noe de aller fleste har, vil bruken bli tatt fra dette. Men de setter et tak på 1.000 ringeminutter i måneden.
  • Det samme gjelder surfing. Databruken vil bli tatt fra månedskvota di, eventuelt faktureres med samme priser som i Norge. Det samme gjelder om du overstiger kvota.
  • Kunder med Smart Basis, Smart Pluss, Smart Total og/eller mobilt bredbånd vil få dette automatisk 1. mars 2016.
  • Smart Mini-kunder får ikke Roam Like Home i abonnementet sitt uten å betale ekstra. Tjenesten er bare inkludert for Mini-kunder som registrerer seg etter 1. mars.
LES OGSÅ: Så mye dyrere er Telenor og Netcom i Norge, sammenlignet med Danmark

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer