Fått faktura fra AG Finans?

Nets blokkerer innbetalinger til angivelig IQ-test-svindel

Etter forespørsel fra Forbrukertilsynet har betalingsleverandøren Nets lagt inn sperrer for å hindre kortbetaling av en IQ-test tilsynet mener er ren svindel.

ADVARTE MOT IQ-TESTER: Før jul gikk Forbrukertilsynet ut med en advarsel mot å betale for IQ-tester markedsført på Snapchat og Facebook. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
ADVARTE MOT IQ-TESTER: Før jul gikk Forbrukertilsynet ut med en advarsel mot å betale for IQ-tester markedsført på Snapchat og Facebook. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Etter å ha mottatt en rekke klager på kort tid rykket Forbrukertilsynet i desember i fjor ut og advarte forbrukere mot å betale for IQ-tester som ble markedsført på Snapchat og Facebook.

Testene lå ute på nettstedet testmyiq.eu, og de som tok dem mottok i etterkant en faktura fra selskapet AG Finans med krav om nærmere 600 kroner.

Forbrukertilsynet har slått fast at testene etter alt å dømme er ren svindel, og at betalingsavtalene uansett er å anse som ugyldige ettersom bestillingskappen ikke er merket på en måte som gjør det tydelig at man er i ferd med å inngå en bindende avtale.

Nets blokkerer innbetalinger

I en pressemelding mandag opplyser Forbrukertilsynet at de har tatt kontakt med betalingsleverandøren Nets, som nå har lagt inn sperrer i sine systemer for å forhindre kortbetaling av IQ-testene.

Videre ber de folk se bort ifra trusler fra AG Finans om å ta saken til retten dersom pengekravet for IQ-testene ikke blir innfridd.

– Vi anser trusselen om søksmål som lite troverdig. Et eventuelt søksmål må fremmes her i Norge og basert på erfaring med lignende saker tidligere, vurderer vi det som svært lite sannsynlig at AG Finans vil gå videre med dette, skriver Forbrukertilsynet.

Ifølge Forbrukertilsynet har ikke AG Finans bevilling til å drive inkassovirksomhet i Norge.

- De har dermed ikke anledning til å forfølge krav gjennom inkasso eller å gi betalingsanmerkninger til norske forbrukere, skriver de.

Dette svarer AG Finans

Overfor Aftenposten har en angivelig representant for AG Finans avvist at selskapet driver med svindel.

– Vi yter en tjeneste som kundene våre bestiller. De fleste er veldig fornøyd med sertifikatet og rapporten de får i ettertid. Det er beklagelig at noen tror de er blitt svindlet, skrev representanten, som kun oppga fornavnet Rey.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer