Nettbanken avslører om du ble lurt i ferien

Ikke alle følger like nøye med på kontoutskriften. Det kan bli en dyr lærepenge.

Kristina Picard, kommunikasjonssjef i Storebrand, anbefaler at alle tar en ekstra titt på kontoen etter ferien. Foto: Storebrand
Kristina Picard, kommunikasjonssjef i Storebrand, anbefaler at alle tar en ekstra titt på kontoen etter ferien. Foto: Storebrand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kort er generelt et trygt betalingsmiddel i Norge, og antall svindelsaker har gått nedover etter at chipteknologien ble tatt i bruk. De fleste tilfellene av svindel knytter seg fortsatt til kortbruk i utlandet.

– Selv om banken har gode systemer for å oppdage kortsvindel, kan småsvindel og feil være vanskeligere å oppdage. Det er derfor lurt å kontrollere transaksjonene i nettbanken etter ferien for å være sikker på at du kjenner igjen alle beløpene som er trukket, sier Kristina Picard, kommunikasjonssjef i Storebrand i en pressemelding.

Les også: Slik stjeler svindlerne informasjon fra kortet ditt

Pass opp for doble belastninger

I tillegg til åpenbare tilfeller av svindel, forekommer det også at brukerstedene, enten ved et uhell eller bevisst, har belastet kortet to ganger. Mindre avvik som dette er vanskelig for bankene å oppdage, og det er derfor viktig at kundene tar en aktiv rolle og følger med på kontoutskriften selv.

– Jeg har selv opplevd at hotellet belastet kortet mitt to ganger da jeg var på bilferie i Frankrike, sier Aud-Helen Rasmussen, informasjonssjef i DNB. Som regel ordner dette seg enkelt ved å ta kontakt med brukerstedet, men det forutsetter at man sjekker kontoen, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer