Nettbutikk justerer prisen basert på netthistorikken din

Lensstore.no gir deg lavere pris om du først har søkt etter billigste butikk på Prisjakt.no.

TO PRISER: Disse to skjermdumpene fra Lensstore.no er bare ett trykk på F5 unna. Fordi vi har søkt opp prisen på Prisjakt.no får vi plutselig lavere pris.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
TO PRISER: Disse to skjermdumpene fra Lensstore.no er bare ett trykk på F5 unna. Fordi vi har søkt opp prisen på Prisjakt.no får vi plutselig lavere pris. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Er det bare jeg som reagerer på dette?» spør en Dinside-leser.

Han skulle nylig kjøpe linser, og gikk til nettbutikken Lensstore.no som han hadde handlet fra tidligere. Men prisen overrasket han: Den var høyere enn han husket.

Derfor tok han et søk på Prisjakt.no for å sjekke om butikken fortsatt var billigst. Og joda: Søket fortalte at Lensstore såvisst var billigst, men da med en annen pris enn han fikk opp bare sekunder tidligere. En pris han deretter også fikk opp direkte i nettbutikken.

Og Dinside kan nå demonstrere deg hvordan nettbutikker fikler med priser basert på din egen nettbruk.

Les også: Chat med kundeservice lagres uten at du får vite det

Se selv

Prøv dette i en nettleseren din, så skal du se noe rart:

  1. Følg denne lenken til Lensstore.no sin 90-pakning med «DAILIES AquaComfort Plus». På skrivende tidspunkt får vi prisen 485 kroner.
  2. Følg så denne lenken til Prisjakt.no sitt søk etter samme produkt, i en ny fane. På skrivende tidspunkt kommer Lensstore.no opp som billigste butikk, med prisen 357 kroner. Trykk på prisen for å bli sendt til butikken.
  3. Gå tilbake til fanen du først åpnet med Lensstore.no. Prisen der vil fortsatt være 485 kroner. Men trykk F5 for å laste siden på nytt, og prisen settes plutselig ned til 357 kroner der også.
Her ser du en rask video av hvordan prisen med et F5-trykk settes ned:  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer