Nettbutikker driver ulovlig

Forbrukerombudet har oppdaget ulovlige salgsbetingelser hos mange norske nettbutikker.

Du skal ikke uten videre godta betingelsene i nettbutikken, viser ny undersøkelse. Foto: Colourbox.com
Du skal ikke uten videre godta betingelsene i nettbutikken, viser ny undersøkelse. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundt halvparten av nettbutikkene som Forbrukerombudet har undersøkt, benytter mangelfulle og lovstridige salgsbetingelser overfor forbrukerne. Dette viser en gjennomgang av en rekke butikker som selger elektronikk, klær, helsekost, CD-er, DVD-er og bøker.

Forbrukerombudet har undersøkt nærmere 40 nettbutikker for helsekost, klær, elektronikk og CD/DVD-er for å undersøke om gjeldende forbrukervernregler følges. Funnene var nedslående.

Mange nettbutikker oppga uriktig eller ingen informasjon om forbrukerens rett til å angre på kjøpet og muligheten til å reklamere.

Noen butikker oppga ikke kontaktinformasjon, og i flere tilfelle var det vanskelig å skjønne at en lovnad om gratis bruk av helsekost i en måned egentlig var inngåelse av en abonnementsavtale.

Vet du hva du skriver under på? Oppsiktsvekkende avtalevilkår på Finn.no

Standard salgsbetingelser

- Det er skuffende at så mange nettbutikker ikke gir forbrukerne de rettighetene de har krav på. Vi velger å tro at dette skyldes manglende kunnskap fra nettbutikkenes side og ikke et bevisst ønske om å bryte gjeldende rett, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer