Nettbutikker fra utenfor EU er verst

Mange flere farlige og ulovlige produkter funnet i nettbutikker fra utenfor EU.

RISIKABEL NETTHANDEL? En ny, nordisk rapport konkluderer med at det er større risiko for at tingene du kjøper av nettbutikker fra utenfor EU inneholder farlige eller ulovlige stoffer, sammenliknet med kjøp fra europeiske nettbutikker. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
RISIKABEL NETTHANDEL? En ny, nordisk rapport konkluderer med at det er større risiko for at tingene du kjøper av nettbutikker fra utenfor EU inneholder farlige eller ulovlige stoffer, sammenliknet med kjøp fra europeiske nettbutikker. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ifølge en fersk norsk undersøkelse ble det funnet miljø- og helseskadelige stoffer i 1 av 3 sports- og fritidsprodukter.

Denne norske undersøkelsen inngår i tillegg i et større nordisk prosjekt hvor man har sett på netthandel og forekomsten av farlige stoffer i mange ulike typer produkter.

Prosjektet er nå avsluttet, og de konkluderer med at det selges dobbelt så mange produkter med farlige og ulovlige stoffer fra nettbutikker utenfor EU, sammenliknet med nettbutikker innenfor EU.

78 prosent av de ulovlige er fra utenfor EU

I det felles-nordiske prosjektet ble til sammen 361 produkter fra 161 selskaper kontrollert for om de oppfylte de relevante kjemiske lovgivningene for de aktuelle produktene.

De kontrollerte produkter som leker, elektroniske og elektriske produkter, sport- og fritidsutstyr, kosmetikk og hygieneprodukter og mye mer.

Ifølge rapporten viser resultatene en høyere grad av avvik for produkter som er kjøpt direkte fra selskaper utenfor EU:

78 prosent av produktene som inneholdt farlige eller forbudte stoffer, var fra land utenfor EU, mens 22 prosent av produktene var fra nettbutikker innenfor EU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer