Nettbutikker skjuler prisopplysninger

Venter med å fortelle deg hvor mye du egentlig må betale.

GOD PRISMERKING: Mange nettbutikker venter med å fortelle deg hvor mye du må betale i frakt. Det gjør ikke Siba. Der får du opplyst tidlig i salgsprosessen hvor mye du må belage deg på å betale. Foto: Siba.no/DinSide
GOD PRISMERKING: Mange nettbutikker venter med å fortelle deg hvor mye du må betale i frakt. Det gjør ikke Siba. Der får du opplyst tidlig i salgsprosessen hvor mye du må belage deg på å betale. Foto: Siba.no/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du handler på nett, er det to priser du må forholde deg til.

Først og fremst må du sjekke prisen på produktet - selvsagt. Deretter kommer prisen på frakten. Og når du regner med frakten, blir totalprisen ofte mye høyere.

I en stor pristest på DinSide kan vi vise at prisene på enkelte produkter blir over 30 prosent høyere enn først antatt som følge av høy fraktpris. Dessuten var det svært store forskjeller på fraktprisene mellom butikkene som ble pristestet.

Selvfølgelig skal du betale mer for å få tilsendt produktene til din egen postkasse eller nærmeste postkontor, i stedet for å hente det selv i varehus. Det er en ekstraservice det er rett og rimelig å betale for.

Samtidig er det grunn til å stille spørsmålet hvorfor en rekke nettbutikker ikke er flinkere til å opplyse om fraktkostnader tidlig i kjøpsprosessen? Det er først når du vet totalprisen, at det er mulig å sammenlikne prisene på produktene du finner på nett, derfor er det relevant å vite hvor mye du må punge ut i frakt.

Dette skaper ikke bare problemer når du selv skal sjekke prisene i de forskjellige butikkene, men også når du bruker ulike prisdatabaser på nettet. Prisjakt.no er en slik tjeneste. Der får du opplyst prisen på produktet i forskjellige butikker, samt pris på produkt pluss frakt. Men bare i noen få tilfeller. Fordi nettbutikkene ikke er flinke til å opplyse om fraktkostnader, klarer ikke Prisjakt å beregne totalprisen på de fleste produkter, dermed er det umulig for kundene å sammenlikne prisene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer