Norsk tekst, logoer med norske flagg og ordet «norsk»-et-eller-annet i nettadressen, men er nettbutikken egentlig norsk?
Forbrukerrådet forteller i en pressemelding at de ofte snakker med frustrerte forbrukere som får skyhøye tollregninger, produkter som ikke lever opp til forventningene og upraktiske returneringsordninger etter å ha lagt elektronikk, klær eller kjøkkenutstyr i den digitale handlekurven de trodde var fra Norge.
- Det er lett å la seg lure, forteller Gunstein Instefjord, leder for forbrukerpolitikk i Forbrukerrådet til DinSide.
- I verste fall kreftfremkallende
Velger du å bestille fra en nettbutikk som ligger utenfor EU/EØS, som for eksempel Kina eller USA, mister du forbrukerrettighetene dine, samtidig som du i praksis får importøransvar, forteller Instefjord.
- Da er det ditt ansvar å sørge for å dokumentere at produktene tilfredsstiller europeiske krav om helse, miljø og sikkerhet.
Det er ikke bare, bare å bestille fra en utenlandsk nettbutikk heller. Dersom du ønsker å returnere varen tilbake risikerer du et skyhøyt portogebyr.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger