Nettet overtar for brevgiro

Kai Henriksen, administrerende direktør for testvinneren i DinSides store internettbank-test, Storebrand Bank, forteller at internett-transaksjonene i Storebrand nå er større enn transaksjoner over brevgiro.

Mer penger flyttes over internett
Mer penger flyttes over internett Vis mer
Publisert

DinSide har i en stor test av internettbanker kåret Storebrand Bank til den beste internettbanken i Norge foran både små sparebanker og store forretningsbanker.

- For en bank som ble lansert for bare to år siden, er dette en gledelig nyhet, sier administrerende direktør Kai Henriksen.

Han mener at kåringen viser hvordan en nystartet bank kan drive mer rasjonelt og kostnadseffektivt ved å kutte ut arbeidskrevende tjenester som manuell betaling, kontantbehandling og filialnett, og heller satser på å gi kundene service over internett og telefon.

- Kåringen er en belønning for vår prioriterte satsing på internett som distribusjonskanal, fortsetter Henriksen.

Mer penger over nett

-Vi stiller ingen spesielle krav til deg som vil bli kunde i Storebrand Bank, forteller Henriksen. - Det eneste du må godta er å forholde deg til banken per telefon og/eller internett. Av Storebrand Banks 26.000 innskuddskunder benytter nesten en fjerdedel seg aktivt av nettbanken, og andelen er økende.

- Faktisk er kronevolumet i internett-transaksjonene nå større enn volumet i tilknytning til brevgiro, sier Henriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer