Nettflørt med suksess

Sverger du til nettflørting og nettdating? Her er tipsene for å få guttas oppmerksomhet og bli en uimotståelig nettflørter:

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes uendelig mange nettsteder der du kan komme i kontakt med menn og kvinner, som er på utkikk etter både en forpliktende og uforpliktende flørt, romantiske samtaler og mer oppmerksomhet. Men det er mange om beinet! Det er ille nok å kjempe om guttas oppmerksomhet på byen.

Men skal du likevel på byen i kveld? Her er helgens heteste sjekketips!

Så hvor god er du egentlig til å flørte i cyberspace? Det er ingen hemmelighet at menn og kvinner stiger inn i romantikkens verden på forskjellige måter. Menn stimuleres ofte mer av det visuelle, mens kvinner lar seg sjarmere av kommunikasjon og verbale evner. Det samme gjelder med nettflørting.

Så hvis du vil vite mer om hva en mann klikker seg inn på, les videre! Hva fungerer på nettet? Hva funker ikke, og hva gjør du på ditt første møte utenfor cyberspace? Her er rådene du trenger:

Et bilde sier mer enn tusen ord
Ifølge en rekke gutter som har uttalt seg til magasinet iVillage, sier et bilde mer enn tusen ord.

- Hvis det er et bilde av henne som viser at hun har det gøy, så tenker jeg at vi kan ha det gøy sammen. Men hvis bildet er tatt for å legge inn i profilen hennes, eller det virker for alvorlig, så går jeg videre, sier Alex (28).

- Sørg for at bildet er stort nok, men av opplagte grunner skal det ikke være et bilde av deg selv i bikini eller med en skikkelig utringet topp. Det vil få gutta til å tro at du er kroppsfiksert eller at du ikke er voksen nok til å gå inn i et forhold, sier Shaun (29).

- Bildet er alltid det første jeg ser på. Det spiller ikke noen rolle hva som står i profilen så lenge bildet ikke genererer interesse. Jeg mener ikke å høres overfladisk ut, legger Shaun til.

Ung og leken, eller glad i turer i skog og mark? Her er 10 tips til en profil som gir deg full uttelling:

Velg brukernavn med omhu
Ja, det er morsomt å være kreativ og ha et artig og originalt brukernavn, men det er kanskje en idé å ikke være for kreativ?

- Jeg liker brukernavn som sier litt om personens karakter, uten at det virker overhipt eller teit. Jo enklere, jo bedre. Jeg ville klikket på ”Suzy123” før ”CandMag-sepåmeg”, sier Anthony (43).

- Jeg hater navn som et for kryptiske. Jeg liker heller de som er morsomme på en intelligent måte, men det skal ikke gå lenger enn det. Jeg prøver å finne meg en date, ikke å ta en eksamen, sier Alex (28).

- Brukernavn som ”looking4the1” virker bare desperat. Det går bra med et fornavn eller en kombinasjon av bokstaver og tall, som jeg ikke forstår. Men det er ingen grunn til å gjøre seg ekstra søt gjennom brukernavnet. Det er jo ikke det som teller, sier Russ (29).

Riktig tekst i profilen
Skal profilen være lang eller kort, mortsom eller alvorlig, ærlig eller ikke? Gutta har sine klare meninger!

- Når jeg leser profilen til en jente, ønsker jeg å se personligheten hennes komme frem. Hvor ofte leser man ikke ”er ferdig med bylivet”? Det har vi alle gått lei, ellers hadde vi ikke gått på nettet for å treffe nye mennesker, sier Jamie (30).

- Jeg leter etter litt humor i teksten. Mange skriver de har god humor, men så er de overhodet ikke noe morsomme i profilene sine. Dating på nett skal være morsomt og lekent, og da ønsker jeg ikke å lese et formelt resymé, sier Shaun (29).

- Nøkkelen er originalitet. Ni av ti profiler sier det samme. Vi liker alle å gå ut, og å ha en hyggelig kveld hjemme. Alle føler nærhet til sine venner og familie. Skriv om noe helt annet som viser hvem du er, legger Shaun til.

- Dating på nett åpner for en rekke valg. Men man bør være ærlig om den man er og hva man er på jakt etter. Og vær kresen! Ikke sett ned standardene dine for å nå ut til flere folk, og få flere respondenter, sier Russ (29). Ikke skriv at du er sporty og liker å gå lange turer i skogen, hvis du ikke kjenner deg igjen i en slik beskrivelse, for en dag kan det hende du må legge alle kortene på bordet!

Første date utenfor cyberspace
Og vips en vakker dag kan det hende du skal ta steget vekk fra PC-en din og ut i den virkelige verden for å møte nettflørten din. Men hvordan kommer du deg dit?

- Vanligvis er det jeg som tar initiativet til den første telefonsamtalen, og den første daten. Men det er ikke noe i veien for at kvinnen kan ta initiativet. Til syvende og sist er jo alle på nettet av samme grunn, sier Jamie (30).

Slik gjør du daten perfekt!

- Her foretrekker gutter å være i en situasjon uten forpliktelser og uten for stor fallhøyde. ”La oss gå ut og ta en drink og se hva som skjer”. Da er man ikke pliktet til å være sammen hele kvelden, men døren står fremdeles åpen hvis begge ønsker noe mer, legger Jamie til.

- Det er vanskelig å skjønne om de man møter på nettet, vil treffes på ordentlig også. Derfor synes jeg jenten kan foreslå å møtes, hvis ikke gutten gjør det. Men gjør det enkelt, sier Anthony (43).

Hva blir det neste?
Første date utenfor PC-skjermen er overstått. Hva nå?

- Hvis jeg ikke er føler meg interessert i en kvinne etter jeg har møtt henne, sender jeg ikke flere e-mails. Mange ganger er det fordi kjemien rett og slett ikke er der, men andre ganger er det åpenbart en eneste stor misforståelse, sier Anthony (43).

- Dette er en morsom måte å treffe nye folk på, og det er ikke noe galt hvis det ikke blir noe mer ut av det. Alle på nettet har datet eller vært gift før, og som man vet er det ikke alltid ting går som man vil. Det samme gjelder dating på nett, sier Jamie (30).

- Etter en date er jeg vanligvis i stand til å kjenne etter om jeg vil møte henne igjen eller ikke. Jeg er sterkt for å la daten vite hvor hun står, så det pleier jeg å gi uttrykk for med en gang. Hvis jeg er interessert, ber jeg med henne ut på en ny date. Hvis jeg er usikker, gir jeg det nok en sjanse til, men hvis jeg ikke er det, lar jeg henne vite det på en høflig måte. Jeg forventer det samme fra damer jeg møter, legger Jamie til.

Og her kan du møte drømmemannen!

 

Mozon.no, 04.11.2006

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer