Netthandelen til himmels

Først nå har folk flest overvunnet frykten for å handle på nettet. Handelen økte med hele 44 prosent fra 2001 til 2002.

Publisert
Sist oppdatert

Dette viser en fersk MMI-undersøkelse utført på oppdrag for ehandelsorganisasjonen eforum.

Netthandelen til himmels


Mange har vært skeptisk netthandel og særlig det å betale med kredittkort over nettet. Ifølge Aftenposten har vi nå kvittet oss med frykten.

Tryggere

 • Så mange som 1,7 millioner nordmenn handlet på nettet i fjor.
 • Vi handlet for hele 18 milliarder kroner.
 • Hver brukte vi så mye som 10.800 kroner i nettbutikker.


  Innføringen av nettbanktjenester har banet vei for utviklingen. Det føles tryggere både å betale og bruke PC'en til å shoppe med.

  - Fokuset på sikkerhet går ned. Det har skjedd en voldsom økning i bruk av bankkort og kredittkort. Tilliten til online betaling er økt, sier direktør i eforum, Agnes Beathe Steen Fosse.

  Mest bank

  Banktjenester er da også det produktet vi kjøper mest på Internett. 20,7 prosent av all netthandel i Norge i 2001 var banktjenester.

  Flybilletter og andre billetter er også populært. Det samme gjelder feriereiser. Deretter følger bøker, hotellopphold. CD'er og forbrukerelektronikk.

  Unge menn i 20-årene er ikke lenger de eneste som handler på nettet. Damene har også oppdaget mulighetene. Siden de utgjør halvparten av befolkningen, øker salget.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer