Netthandelens skjulte feller

Dette vil de ikke fortelle deg.

Netthandelens skjulte feller
Publisert
Sist oppdatert

Netthandel er kjapt, enkelt og i mange tilfeller prisgunstig, men det er noe nettbutikkene ønsker at du helst ikke får med deg.

 • - Ingenting er gratis, ikke frakten hellerMange nettbutikker lokker med gratis frakt på sine produkter. Men som kunde bør du merke deg at frakt er relativt kostbart, og kostnaden derfor sannsynligvis er bakt inn et annet sted. Den mest vanlige metoden nettbutikkene benytter, er å oppgi et minimumsbeløp du må handle for, før du får gratis frakt.

 • - Du kan returnere alt, men det koster...Selv om netthandel er behagelig, kan du ikke teste eller prøve det du kjøper. Det betyr at mange varer returneres til nettbutikken, men det er ikke alltid gratis. Hvis du sender tilbake åpnede varer, kan dette innebære at du må betale frakten selv, og i noen tilfeller ekspederingsgebyr. I verste tilfelle kan forbrukere som ofte returnerer varer, bli utestengt fra nettbutikken. Amazon.com er et eksempel på en butikk som vil slette kontoen din hvis du har et stort antall returnerte varer.

  Krisen øker muligheten for nettkupp

 • - Nettstedet vårt er ikke hundre prosent sikkertNår du kjøper for eksempel badetøy på nettet, er du antakelig ikke så bekymret for at en hacker skal stjele kredittkortnummeret ditt. Dessverre var det akkurat det som skjedde med omtrent 8.000 shoppere som handlet i nettbutikken Swimwearboutique.com før mars i fjor. Vær spesielt oppmerksom hvis du kommer over nettsteder som ber om andre opplysninger enn normalt.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer