Netthjelp for dummies

OK, folkens - alle dere som har et nært og fortrolig forhold til kilobits og bytes kan bare gå videre til neste artikkel. Denne er til alle som ikke orker og ikke en gang har lyst til å forholde seg til teknologien - simpelthen kunne snakke i telefon og bruke nettet hjemme til en rimeligst mulig pris.

Publisert
Sist oppdatert

La oss starte med å beskrive oss gjennomsnittlige dumrianer: Vi utmerker oss i grunnen ikke på noen som helst måte, og særlig ikke med fingerferdigheter eller teknisk begavelse. Likevel har vi altså bruk for en Internettforbindelse og en telefonforbindelse hjemme. I vår gjennomsnittlige økonomi, er det ikke rom for å kaste penger ut av vinduet, så de to funksjonene skal dekkes til en samlet lavest mulig pris.

Funksjonen som må løses aller først, og med størst mulig nytte per krone er:

A: Telefonforbindelsen

Etter å ha veid for og i mot lenge, har vi endt opp med løsningsforslaget: Dropp fasttelefonen, og sats hundre prosent mobilt.Hvorfor kan du lese mer om her.

Når dette valget er tatt, og du skal velge Internett-løsning til hjemmet ditt, har du blitt en bruker som får lite eller ingenting ut av de vanligste prislistene som legges ut i norske medier. Rangeringene hos både telepriser.no og vår egen surfekalkulator viser nemlig etablerings- og abonnementskostnadene for brukere som har fasttelefon. Velger du denne bort, gjelder helt andre priser, både for abonnementet og etableringen, med mindre du legger Internett-tilgangen over kabelnettet ditt. Forvirret? Vi skal ta det trinnvis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer