Nettmedisiner kan være dyrere

Å handle reseptbelagte medisiner på nettet blir stadig mer populært blant nordmenn, men en rask prissammenligning viser at det er mye dyrere enn å handle på apoteket.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

I tillegg setter Statens legemiddelverk spørsmålstegn ved om kvaliteten på medisinene er god nok, leger advarer mot å få reseptbelagte medisiner uten å ha møtt legen og Den norske lægeforening mener det kan være farlig dersom medisinene kommer i posten uten pakningsvedlegg på norsk.

Nettapoteket EU-Apoteket vakte stor oppsikt i norske medier da Mozon tok opp saken i forrige uke. Selskapet er basert i Sverige, og har slått seg sammen med en gresk lege som skriver ut resepter til kundene etter en ”internettkonsultasjon”.

Den går ut på å fylle ut et spørreskjema, og hvis man svarer ”feil” er det bare å prøve igjen. Medisinene kommer i posten i løpet av 7 til 10 dager.

EU-Apoteket er anmeldt at det svenske Läkemedelsverket for brudd på legemiddelloven.

En prissammenligning viser at det er stor forskjell i prisene på nettapoteket og i norske apoteker. EU-Apotekets markedssjef Marcus Martinsson mener pasientene likevel kommer bedre unna økonomisk ved å handle på nettsiden fordi man slipper utgiftene til legekonsultasjon.

Men Mozons prissammenligning viser at du må ha en veldig dyr lege dersom det skal lønne seg.

For eksempel koster 4 x 100 mg. av potensmiddelet Viagra koster 349,10 kroner på norske apotek, mens det koster 570,90 kroner på EU-Apoteket. 4 x 20 mg. av potensmiddelet Levitra koster 342, 90 kroner på norske apotek, og 527 kroner på EU-Apoteket. 90 x 0,5 mg. av prostatapillen Avodart, som på siden blir markedsført som medisin mot håravfall, koster 852,70 kroner på norske apotek, mens den koster 1537 kroner på EU-Apoteket.

En vanlig konsultasjon hos fastlegen din koster fra 115 kroner.

 

Mozon.no, 24.02.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer