NETTPRAT: Slik holder du lenger i senga

Hver tredje mann mener han kommer for tidlig, men fortvil ikke, det finnes hjelp. Fredag ga sexolog Esben Esther Pirelli Benestad leserne gode råd.

Publisert
Sist oppdatert

Les noen av svarene nederst i denne saken.

- Av de menn som søker hjelp for seksuelle problemer gjør 35-40 prosent det på grunn av tidlig sædavgang, forteller sexologen.

Undersøkelser i mange land, blant annet Norge, slår fast dette.

- Det er sikkert også sånn at noen parforhold har gått i stykker på grunn av dette, men det er nok ikke veldig vanlig. De fleste par finner ut av dette, selv om mange skulle ønske at det kunne vare lenger - og det kan det.

- Man kan få hjelp både av øvelser, terapi og medisiner. Hvis man er åpen for både seksualterapi og medikamentell terapi kan man få god hjelp, sier Pirelli Benestad.

Og problemet rammer ikke bare unge menn.

- Dette gjelder menn i alle aldre. Mange har slitt med dette hele livet, og mener det er leit, men tørr ikke oppsøke hjelp eller vet ikke at hjelp er å finne, sier sexologen.

 

  • Lider du eller mannen din av dette? Meld deg inn i Mozon Gull og møt sexologen direkte. Medlemskapet i Mozon Gull koster kun 54 øre om dagen, eller 199 kroner for et helt år.
 

  • En teknikk som har hjulpet mange menn med dette problemet er start-stopp-teknikken, og den kan du lese mer om her.
 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.