Nextgentel krevde 5.000 kroner i bruddgebyr – mann slapp unna

Er du ikke godt nok advart, kan ikke selskapet kreve betalt.

DYRT: Å bygge ut fiberlinjer koster mye penger. Nextgentel sier de regner på utgiftene kontra hvor mange som melder seg på, og at de må få betalt av alle for at regnskapet skal gå opp. Selv om de ombestemmer seg, gjennom et høyt bruddgebyr. Foto: THOMAS ADOLFSÉN / SCANDINAV / NTB SCANPIX
DYRT: Å bygge ut fiberlinjer koster mye penger. Nextgentel sier de regner på utgiftene kontra hvor mange som melder seg på, og at de må få betalt av alle for at regnskapet skal gå opp. Selv om de ombestemmer seg, gjennom et høyt bruddgebyr. Foto: THOMAS ADOLFSÉN / SCANDINAV / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bestiller du noe og ombestemmer deg, kan du få et brudd- eller avbestillingsgebyr. Dinside har sett mange eksempler på at disse kan være høye – svært høye.

Men vi har aldri skrevet om et gebyr på nesten 5.000 kroner, før.

Det er det Nextgentel krever, om du bestiller bredbånd, får vedtatt graving og avbryter hele greia. Men som vi selv også har fått erfare, nytter det å klage.

Overrasket over gebyr

I fjor sommer bestilte en kar bredbånd gjennom en dørselger fra Nextgentel, med ett års bindingstid etter installasjon. Etter én måned avbestilte mannen bredbåndet, fordi han følte han ikke hadde fått god nok informasjon om når installasjonen skulle skje.

Det var da han fikk den overraskende store regningen: 4.990 kroner i bruddgebyr.

Mannen kunne ikke huske han hadde blitt advart mot noe slikt. Selskapet viste til sine generelle vilkår, som igjen viser til en prisliste hvor avbestillingsgebyret står spesifisert. Og angrefristen var utgått.

Men han nektet fortsatt å betale, og tok saken videre til Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon.

Ikke godt nok advart

Klagenemnda gir mannen fullt medhold, og mener han må slippe å betale gebyret. Grunnen er enkel: Han ble ikke advart godt nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer