Ni av ti mener sjefen bør bry seg om hva du legger ut

Er du forsiktig med hva du publiserer på nettet? Er du redd for at fremtidige arbeidsgivere skal google deg og finne informasjon om deg som kan få deg til å fremstå i et dårlig lys?

VÆR VARSOM: Et klart flertall av DinSides lesere mener det er greit at arbeidsgiverne til en viss grad bryr seg om hva arbeidstakerne publiserer på nettet.
VÆR VARSOM: Et klart flertall av DinSides lesere mener det er greit at arbeidsgiverne til en viss grad bryr seg om hva arbeidstakerne publiserer på nettet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en noe uhøytidelig spørreundersøkelse her på DinSide ville vi vite om det er greit at arbeidsgivere snoker på nettet og lar seg affektere av det de finner.

Av de nesten 3.000 leserne som avga svar, mente 87 prosent at det er greit at arbeidsgiverne bryr seg om hva du publiserer på nettet.

Bare 13 prosent mente det var uakseptabelt for arbeidsgivere å bry seg om hva nåværende og potensielt fremtidige arbeidstakere publiserer på nettet.

Lett å finne informasjonen

Problemet med informasjon du legger på nettet, er at det er det lett å miste kontrollen på hvem som har innsyn og tilgang til det du publiserer.

Har du for eksempel ikke begrenset tilgangen til dine profiler på Facebook og Twitter, skal du ikke se bort fra at arbeidsgiveren tar en liten titt på det du skriver.

Tidligere i sommer fortalte vi om søkemotoren OpenBook, som lar deg søke gjennom oppdateringer lagt ut på åpne Facebook-profiler.

- Fy faen jeg hater jobben min akkurat nå. Hat hat hat, skrev en 46 år gammel nordmann i sin Facebook-status - til fritt innsyn for alle verdens arbeidsgivere. Kanskje ikke helt det sjefen har lyst til å høre?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer