Ni av ti vil ha firedagersuke

Ni av ti nordmenn vil ha fire dagers arbeidsuke, ifølge en ny studie.

EFFEKTIV? Er du effektiv på jobben, eller ville du kanskje vært mer effektiv dersom arbeidsuka var kortere? Økt effektivitet er en av resultatene man har sett når firedagersuke er testet ut i bedrifter. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
EFFEKTIV? Er du effektiv på jobben, eller ville du kanskje vært mer effektiv dersom arbeidsuka var kortere? Økt effektivitet er en av resultatene man har sett når firedagersuke er testet ut i bedrifter. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ni av ti nordmenn som jobber på kontor eller hjemmefra er positive til firedagersuke, ifølge en ny undersøkelse gjennomført av markedsundersøkelses-selskapet OnePoll for selskapet Citrix.

Undersøkelsen ble gjennomført i september 2019 og har 3.750 respondenter innenfor kategorien «kunnskapsarbeidere». 250 av respondentene er norske.

Få er villige til kutt i lønn

Ifølge en pressemelding fra Citrix, er det imidlertid bare åtte prosent som er villige til å gå ned i lønn for å få oppfylt ønsket om firedagersuke.

Men mange tror ikke at firedagersuke er realistisk: 37 prosent oppgir at de ikke tror dette kommer til å skje, mens gjennomsnittet tror dette kan skje i løpet av åtte til ni år.

Frykter mer stress

Hele 48 prosent tror at en firedagers uke vil skade produktiviteten på nasjonalt nivå og 57 prosent frykter at en firedagers uke vil føre til mer stress.

54 prosent frykter at firedagersuka vil medføre mindre ferie og begrenset mulighet til å ta ut betalt fravær.

Blant dem som ikke ønsker seg en firedagers uke, oppgir 50 prosent at de er fornøyde med fleksibiliteten de har i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.