Minstelønn 2021

Ni bransjer får ny minstelønn tidligst i mai

Minstelønnen i ni bransjer blir vedtatt senere enn planlagt som følge av sene lønnsoppgjør og bortgangen til LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

SKATTEMELDINGEN: I denne videoen viser skatteetaten hvordan man går gjennom skattemeldingen og hvordan man legger til eller endrer opplysninger. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert

Minstelønnen skulle egentlig bli vedtatt denne uken, men det er utsatt til 10. og 11. mai. Den nye minstelønnen fra fjorårets og årets tariffoppgjør får med det trolig virkning fra slutten av mai, skriver FriFagbevegelse.

Årsaken til at den nye minstelønnen ikke er vedtatt, er at fjorårets hovedoppgjør ble utsatt fra mars til august.

De aktuelle bransjene er byggfag, skips- og verftsindustrien, jordbruk og gartneri, renholdsbedrifter, fiskeindustribedrifter, elektrofag, godstransport på vei, persontransport med turbil og overnatting, servering og catering.

Tradisjonelt har det ikke vært brukt minstelønn i Norge. Derimot er det innført innen enkelte bransjer for å hindre at utenlandsk arbeidskraft får dårligere lønns- og arbeidsvilkår enn det som er vanlig i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer