Ni ganger prisen

En populær treningsvekt selges til én niendedel av den veiledende prisen oppgitt i én nettbutikk.

Elegant slankemetode: Kjøp en vekt som er så dyr at du ikke har råd til mat.
Elegant slankemetode: Kjøp en vekt som er så dyr at du ikke har råd til mat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tanita skal lage vekter som er mer nøyaktige enn våre gammeldagse badevekter, som har en feilmargin på +/- 5 prosent.

Det kan riktignok hevdes at feilen vanligvis er den samme hver gang, slik at selv en dårlig vekt fanger opp svingninger i vekten, men ønsker du å følge utviklingen fra dag til dag, og se hva du på grammet veier med og uten vått hår, må du ha en elektronisk vekt. Treningsstudioer selger blant annet et merke som heter Tanita.

Store prisforskjeller på mobiltelefoner

Enorm prisforskjell

En av Tanitas vekter heter Tanita BC 571 fitnessvekt. Den hevder å kunne måle bl.a. fettprosent, muskelmasse, vanninnhold, benmineral, hvilemetabolisme og "visceral fat". Kanskje er noen av disse påstandene en sak for Forbrukerombudet, men det er sikkert en fet maskin.

Fet er også prisen. Vekten har en veiledende pris på 5.499 kroner på nettsidene til Nordic Fitness AS, som også er norsk importør. Leter vi litt rundt på internett, finner vi den til 650 kroner hos Treningspartner.

- Vi styrer ikke forhandlernes priser, sier markedssjef Ina Sandengen i Nordic Fitness. - Det er opp til dem å bestemme hva vekten skal koste i deres butikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer