Ni prosent opp

DinSides idealportefølje har steget ni prosent i verdi siden starten 3. september.

Publisert

Idealporteføljen til DinSide ble startet 2. september i år, ved at vi fastla hva vi skulle kjøpe dagen etter - i tide til at også våre lesere kunne få kjøpe til samme kurser som oss.(Les om reglene for DinSides idealportefølje).

Dagen etter, 3. september, kjøpte vi så aksjer i Color Line og Evercom, samt salgsopsjoner i Kværner. Aksjene har foreløpig ikke gitt oss så stor glede, men opsjonen i Kværner solgte vi med 67% gevinst. Vi hadde kjøpt 200 opsjoner for 42 kroner stykket 3. september, og fikk 70 kroner for dem 1. oktober. Fra gevinsten på 5.600 kroner gikk kurtasje vi har anslått til 750 kroner. Netto vant vi altså 4.850 kroner på Kværner-opsjonene.

Samme dag ikk vi inn i det Jon Fredriksen-kontrollerte tankrederiet Frontline, en av årets virkelig store tapere på Oslo børs.

Frontline falt ti prosent

Samtidig insiderne kjøper aksjer i Frontline, faller kursen videre. Den var oppe i kroner 7.50 i vår, men har siden falt tilbake over 70 prosent. Vi "kjøpte" 1. oktober 7.000 aksjer i Frontline for to kroner stykket. Siste omsatt mandag var 1.80 kroner. Sukk. 1.400 kroner tapt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.