Nike Shox FSM

Den er og ser sprekere ut enn mange konkurrenter, men er definitivt ingen lettvekter. Denne skoen er en Honda Accord.

Publisert
Sist oppdatert

Av Dag Yngve Dahle, Øyvind Paulsen og Kjetil Molund.

Dette er den første Shox-skoen som Nike innlemmer i sin Bowerman-kolleksjon. På godt norsk betyr det at selskapet nå regner den som en fullverdig løpesko, ikke et trendy fashion-produkt.

Shox ser fortsatt hipp og gatekul ut. Vi var derfor svært spente på hvordan den var å løpe med. Skuffet ble vi ikke, men det tok litt tid å venne seg til skoen.

Skoens hoveddeler:Mellomsåle av videreutviklet EVA.Støtdempingen er fire Shox-pilarer hælen samt EVA i forfoten.Overdel av mesh og syntetisk lær.Støtdemping bak/foran: La det være sagt med en gang: Du får knapt bedre demping under hælen enn dette. Er du tung og trenger en solid buffer mot underlaget, får du det med disse skoene.

Shox-pilarene, som gir assosiasjoner til basketsko, gir skoene en spesiell kvalitet. De har nemlig en viss fjærende effekt når du løper. De fleste andre dempematerialer er døde, og gir ikke noe tilbake når foten møter underlaget. Gir fjæringen gevinst i praksis?

- Litt, men jeg tror ikke det har stor effekt, sa testløper A.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer