Pris på dagligvarer - små og store pakker

Niks, store pakker er ikke billigere. Sjekk oversikten!

Konkurransesituasjonen i norske matbutikker gir utslag i rare priser som kan være vanskelig å forstå for deg som forbruker.

DEN LILLE ER BILLIGST: Hos Kiwi er faktisk literprisen på den store melkekartongen høyere enn hos den lille. Foto: Hanna Sikkeland.
DEN LILLE ER BILLIGST: Hos Kiwi er faktisk literprisen på den store melkekartongen høyere enn hos den lille. Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du lagt merke til at det noen ganger er høyere kilo- eller literpris på varer som selges i store pakker?

Ifølge tidligere uttalelser til Dinside fra folk i dagligvarebransjen, er noe av grunnen til dette at det kan oppstå et prispress på populære varer. Fordi det selges mye av en enkelt vare, presses prisene presses ned, og større pakker blir stående igjen med en høyere pris.

I tillegg har vi de siste årene sett en økning i antall priskriger, der prisene presses ned til et ekstremt lavt nivå. Billigkjedene overvåker hverandre og har folk som hver dag sjekker tusenvis av priser – slik at de kan justeres slik at kjeden ikke kommer dårlig ut når butikkene prissjekkes. Dette kan også bidra til at prisene på enkelte varer presses ned.

Men vær obs: Vi har tidligere også skrevet om hvordan disse priskrigene ikke er noe butikkene setter i gang for å være snill mot deg som kunde.

Hva trenger du egentlig?

Først og fremst må vi understreke at det er viktig at du tenker over hvilket behov du har. Det vil jo aldri lønne seg å kjøpe den store pakken, hvis du ikke klarer å spise den opp før den blir dårlig. Så for noen vil det økonomisk sett være bedre å kjøpe den lille pakken, selv om den har høyere kilopris en den store.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer