Nødløsninger mot dårlig ånde

Slik får du frisk pust uten tannbørste.

HOLD PRODUKSJONEN AV SPYTT I GANG: - Dersom du er tørr i munnen kan du bruke spytterstatning som vann, linfrøekstrakt eller stoffer som inneholder karboxymetylcellulose, anbefaler lege Alf Kristoffer Ødegaard. Foto: colourbox.com
HOLD PRODUKSJONEN AV SPYTT I GANG: - Dersom du er tørr i munnen kan du bruke spytterstatning som vann, linfrøekstrakt eller stoffer som inneholder karboxymetylcellulose, anbefaler lege Alf Kristoffer Ødegaard. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du plutselig blitt innkalt i møte med sjefen? Skjønner du etter desserten at i kveld kommer faktisk daten din til å forsøke å kysse deg? Den dårlige ånden du har opparbeidet deg siden du pusset tennene i dag morges, kan legge et slør av usikkerhet selv over de mest selvsikre.

Hva gjør du så, når du ikke føler deg kyssbar eller som et friskt pust på kontoret? Her får du både gamle kjerringråd og nye ekspertråd.

Skyll

Et kjerringråd er å skylle munnen i blå Farris, det vasker vekk matrester som har satt seg fast i tennene. Det hjelper også å skrape vekk belegg på tungen.

Lege Alf Kristoffer Ødegaard ved Lommelegen vet om flere kjerringråd. Aloe Vera som drikk har antiinfeksiøse egenskaper og kan prøves. Blåbær og valnøttblader inneholder garvestoffer som hjelper mot sopp. - Solhatt er et godt forslag. Det har effekt både mot bakterier og sopp, sier Ødegaard.

Lag spytt

Å holde spyttsekresjonen i gang er lurt, tygg derfor sukkerfri tyggegummi eller sug på sukkerfrie pastiller. Disse har også ofte sterk smak og lukt.

- Dersom du er tørr i munnen kan du bruke spytterstatning som vann, linfrøekstrakt eller stoffer som inneholder karboxymetylcellulose, anbefaler Alf Kristoffer Ødegaard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer