Noen er immune mot trening

Trening virker rett og slett ikke på en del personer, viser en ny stor studie.

Publisert
Sist oppdatert

Claude Bouchard fra Louisiana State University undersøkte mer enn 700 personer før han kom til den oppsiktsvekkende konklusjonen.

- Det er en voldsom variasjon i hvordan folk reagerer på trening. De aller fleste vil få en eller annen god effekt av det, men noen vil ikke merke noe i det hele tatt, sier Bouchard til New Scientist.

De frivillige, som hadde holdt seg unna trening i seks måneder før studien startet, ble satt på et 20 ukers langt program med utholdenhets-trening.

Mot slutten av perioden syklet de tre 50-minutters økter på ergometersykler i uken.

Forskerne fant ut t treningen økte oksygenopptaket til deltagerne med 17 prosent i snitt.

Men noen fikk en bedring på over 40 prosent, og noen fant man ingen forandring på i det hele tatt. Et lignende mønster ble sett i tester av hjertet, blodtrykk, puls og andre målinger for å sjekke hvor god form personene var i. Effekten av trening på insulinproduksjonen varierte også.

58 prosent av deltagerne kom i bedre form, men 42 prosent av dem skjedde det ikke noe med - i noen tilfeller var de til og med i dårligere form etter treningsopplegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer