Teknisk trøbbel hos Nav

Noen får bare feriepenger, mens andre får feriepenger og fri

Nav klarer ikke å lage en teknisk løsning i tide.

TRØBBEL MED FERIEPENGER: På grunn av manglende tid til systemutvikling hos Nav, vil noen arbeidsledige få både dag- og feriepenger mens andre langtidsledige ikke får noen ting. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
TRØBBEL MED FERIEPENGER: På grunn av manglende tid til systemutvikling hos Nav, vil noen arbeidsledige få både dag- og feriepenger mens andre langtidsledige ikke får noen ting. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til sommeren vil noen arbeidsledige få både dag- og feriepenger mens andre langtidsledige ikke får noen ting. Det skriver Klassekampen i dag.

- Årsaken er manglende tid til systemutvikling hos Nav. Det er ikke teknisk mulig å lage denne løsningen i tide til utbetalingsdatoen i juni, sier statssekretær i Arbeids- og sosialdepartmentet, Vegard Einan til Dinside.

De som vært arbeidsledige i over et år og ikke har fått seg jobb før sommeren, vil få fire ukers fri fra Navs aktivitetsplikt og må klare seg med dagpenger i ferieukene.

Mens koronapermitterte som ikke har gått ledige i et helt år ennå eller som er tilbake i jobb før sommeren, får både feriepenger beregnet ut fra dagpengene de har fått i tillegg til de fire friukene fra aktivitetsplikten, skriver Klassekampen (krever innlogging).

Arbeids- og sosialdepartementet bekrefter feilen overfor avisen.

Feriepenger på dagpenger er en midlertidig ordning som ble vedtatt i Stortinget i februar i år. Denne ordningen ble fjernet i 2015, men er tilbake nå ettersom pandemien har ført til at arbeidsledigheten har skutt i været.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer