Noen får fete betingelser

Hva med to prosent rente på forbrukslånet ditt?

SVÆRT GUNSTIG: Noen arbeidsplasser tilbyr lånerenter som er langt under markedspris. Det kan bety flere tusen kroner ekstra i året. Foto: Per Ervland
SVÆRT GUNSTIG: Noen arbeidsplasser tilbyr lånerenter som er langt under markedspris. Det kan bety flere tusen kroner ekstra i året. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du opptatt av å tjene godt? Noen norske arbeidsplasser slår bankene ned i støvlene når det kommer til rentebetingelser. Er du heldig med arbeidsplassen, får du låne penger til normrenten, som normalt ligger langt under bankenes utlånsrenter.

Enkelte arbeidsplasser tilbyr ikke bare boliglån, men også forbrukslån til 2,25 prosent rente, som er dagens normrentesats. Det er over ti prosentpoeng lavere rente enn de aller billigste forbrukslånene i landet og en svært gunstig låneavtale hvis man har behov for raske penger.

En gunstig låneavtale på arbeidsplassen utgjør mange tusen kroner i sparte utgifter hvert år for en familie med stort lån. Dermed kan det være dette du skal lete etter neste gang du bytter jobb.

Har du Norges dyreste kredittkort?

Får normrenten på boliglån

Lån i arbeidsforhold bygger normalt på en avtale mellom arbeidsgiveren og arbeidstakeren med bestemmelser om lånets størrelse, tilbakebetaling, renter, sikkerhet for lånet og så videre.

De fleste norske banker og en del andre arbeidsgivere tilbyr rimeligere lån til sine ansatte. At noen bruker normrenten som utlånsrente, er ikke uvanlig. Hvis arbeidsgiver tilbyr lavere rente enn dette, beskattes fordelen ved rimelige lån.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer