Personlig økonomi:

- Noen må gjøre om livsstilen sin

Januarblakk? Slik får du pengene til å rekke helt til neste lønning.

ØKTE UTGIFTER: Mat, drikke, strøm og bilhold er noe av det som har økt i pris den siste tida. Foto: Heiko Junge / NTB
ØKTE UTGIFTER: Mat, drikke, strøm og bilhold er noe av det som har økt i pris den siste tida. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Januar er årets tøffeste måned økonomisk, det er nå vi må betale for julas eksesser. Mange har store regninger som forfaller i januar, frikortet for helsetjenester begynner på nytt. Det hjelper heller ikke at desemberlønningen kommer litt tidlig - mens januarlønningen kommer på slaget, så den lønningen må vare ekstra lenge.

Synes du det er tøft? Du er ikke alene.

- Hele Norge kjenner på at vi nå er midt oppe i ubehagelige kutt. Så mye har prisene økt, at de aller fleste vanlige familier med boliglån, studielån, barn, en bil eller to og et hus som skal varmes opp, har merkbart dårligere råd, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1, til DinSide.

- Den tida vi slapp å tenke er forbi. Nå må man hente seg inn igjen.

En økonomisk helsesjekk

Hvilke grep du bør ta for å komme deg gjennom januar, avhenger veldig av hvilke utgifter du har. Det smarteste du gjør er uansett å se på de største utgiftspostene du kan forhandle om, som lån, forsikring, teletjenester og strøm, ifølge Derya Incedursun, advokat og forbrukerøkonom i Nordea.

- Har du lån? Da bør du se nærmere på betingelsene, og se om du kan gjøre noe for å gjøre lånet billigere, sier Incedursun til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer