Noen må jobbe 177 timer for denne

Andre slipper unna med ni timer ...

Etter 10,5 timer har en gjennomsnittsarbeider i Oslo råd til en slik iPod nano, ifølge den sveitsiske banken USB. Foto: Apple
Etter 10,5 timer har en gjennomsnittsarbeider i Oslo råd til en slik iPod nano, ifølge den sveitsiske banken USB. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens en en gjennomsnittsarbeider på en gjennomsnittslønn i Zürich kan kjøpe en iPod nano etter en arbeidsdag (ni timer), må en arbeider i Mumbai jobbe 20 nitimers-dager før de kan unne seg den samme mp3-spilleren.

Jobber du i Oslo, slipper du også ganske billig unna, sammenliknet med inderne. Det tar oss bare 10,5 timer å tjene opp nok penger til å kjøpe den samme iPoden.

Dette viser en sammenlikning av lønninger og kjøpekraft i 73 byer verden over, gjort av den sveitsiske banken UBS.

Prisnivået hos våre skandinaviske naboer er noenlunde det samme som her hjemme: Både stockholmere og københavnere må jobbe 11 timer for å ha råd til denne mp3-spilleren - altså en halvtime mer enn oslofolk.

Les test av Apple iPod Nano

Vi må jobbe 21 minutter for å kunne kjøpe en BigMac, 15 minutter for å kunne kjøpe 1 kilo brød, og 12 minutter for å kunne kjøpe 1 kilo ris. Gjennomsnittet på verdensbasis er 37 minutter for en Big Mac, 25 minutter for 1 kilo brød og 22 minutter for 1 kilo ris.

Du kan se utdrag av prisoversikten i tabellen nedenfor.

Oslo dyrest

Ifølge denne ferskeste statistikken, er (kanskje ikke overraskende) Oslo en av verdens dyreste byer. Oslo ligger faktisk på topp som den dyreste byen av alle, når det kommer til prisnivå generelt, fulgt av København og Zürich. Når utgifter til bolig og strøm er kalkulert med, havner Oslo på en andreplass - slått av New York. Geneve er tredje dyreste by, med husleie og strøm medberegnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer