Noen typer fisk er sunnere

Enkelte fisketyper er bedre for hjertet enn annen fisk. Stekt hvit fisk er minst sunn.

Publisert
Sist oppdatert

Med tunfisk og bakt- eller kokt fisk i din ukentlige diett er du god mot hjertet ditt. Det reduserer risikoen for hjertelidelser, mens stekt hvit fisk mangler de viktige fettsyrene. Den stekte fisken, som fiskepinner, kan muligens øke risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Hjelper uansett- Personer som tror de gjør seg selv en tjeneste ved å spise stekt fisk eller fast-food-fisk kan være feilinformert., sier forskningsleder Dariush Mozaffarian til MedpageToday.

Rapporten ble publisert ved American Heart Association’s Conference on Cadiovascular Disease Epidemiology and Prevention. Studien inkluderte 5073 personer på minst 65 år som spiste tunfisk, bakt-, kokt- og stekt fisk.

Resultatet viste at tunfisk, bakt- og kokt fisk hjalp hjertet uavhengig av alder, rase, kjønn, røyking, diabetes, BMI, nivå av fysisk aktivitet, inntak av alkohol og om personen tidligere hadde hatt hjertelidelser.

Stekt fisk skapte imidlertid ikke den samme effekten.

Ulik effekt- Du kan ikke bare gå inn til en fast food-restaurant og få en fiskesandwich eller spise fiskepinner og tro at du får den samme hjertefordelen som hvis du spiser laks eller makrell eller en oljet fisk, sier Mozaffarian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.