Parkeringsavgift

- Noen vil bli overrasket

Kevin Eikrehagen, daglig leder i SkiGeilo, forteller at de både har fått positive og negative reaksjoner etter endringen.

ENDRING: Nå må man betale parkeringsavgift ved alpinanlegget i Geilo. Foto: SkiGeilo
ENDRING: Nå må man betale parkeringsavgift ved alpinanlegget i Geilo. Foto: SkiGeilo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinterferien er like rundt hjørnet og for flere går nok alpinferien til Geilo i Hol kommune. Kevin Eikrehagen, daglig leder i SkiGeilo, forventer at noen vil bli overrasket når de oppdager parkeringsavgiften som ble innført i desember.

- Vi har driftet skibussene på Geilo siden 2017, og sett en stor endring i hvordan mønsteret av bilbruk fra hoteller til og fra skisenteret har endret seg. Så er betalt parkering enda et steg i riktig retning, skriver han til DinSide.

Han forklarer videre at skibussene dekker alle hoteller og store deler av boligfeltene på Geilo, men at de ikke når alle bra nok.

- Derfor går pengene fra parkeringen til drift, vedlikehold og videreutvikling av transporttilbudet. Vi håper at flere på destinasjonen blir med på flere busser, så vil vi få ganske god dekning i løpet av de neste stegene.

DAGLIG LEDER: Kevin Eikrehagen. Foto: SkiGeilo
DAGLIG LEDER: Kevin Eikrehagen. Foto: SkiGeilo Vis mer

- Har dere fått noen reaksjoner etter dere innførte parkeringsavgiften?

- Det kommer noen kommentarer i skiresepsjonene, men vi har mottatt veldig få direkte til oss. Noen er negative, og noen er positive. Mange ser også at dette er en del av en større helhet, der investeringene våre totalt sett løfter Geilo og skianlegget, og at utviklingen med mer kollektiv transport er et riktig steg, svarer Eikrehagen.

Eikrehagen tror noen vil bli overrasket over den nye parkeringsavgiften, men at de fleste er klar over den.

- Noen vil bli overrasket, men de aller fleste hytteeierne har allerede besøkt oss i jula. Det samme gjelder de fastboende. Dermed gjenstår de som bor på hotellene, og de har god dekning til og fra anlegget.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer