Parkeringsavgift

- Noen vil bli overrasket

Kevin Eikrehagen, daglig leder i SkiGeilo, forteller at de både har fått positive og negative reaksjoner etter endringen.

ENDRING: Nå må man betale parkeringsavgift ved alpinanlegget i Geilo. Foto: SkiGeilo
ENDRING: Nå må man betale parkeringsavgift ved alpinanlegget i Geilo. Foto: SkiGeilo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinterferien er like rundt hjørnet og for flere går nok alpinferien til Geilo i Hol kommune. Kevin Eikrehagen, daglig leder i SkiGeilo, forventer at noen vil bli overrasket når de oppdager parkeringsavgiften som ble innført i desember.

- Vi har driftet skibussene på Geilo siden 2017, og sett en stor endring i hvordan mønsteret av bilbruk fra hoteller til og fra skisenteret har endret seg. Så er betalt parkering enda et steg i riktig retning, skriver han til DinSide.

Han forklarer videre at skibussene dekker alle hoteller og store deler av boligfeltene på Geilo, men at de ikke når alle bra nok.

- Derfor går pengene fra parkeringen til drift, vedlikehold og videreutvikling av transporttilbudet. Vi håper at flere på destinasjonen blir med på flere busser, så vil vi få ganske god dekning i løpet av de neste stegene.

- Har dere fått noen reaksjoner etter dere innførte parkeringsavgiften?

- Det kommer noen kommentarer i skiresepsjonene, men vi har mottatt veldig få direkte til oss. Noen er negative, og noen er positive. Mange ser også at dette er en del av en større helhet, der investeringene våre totalt sett løfter Geilo og skianlegget, og at utviklingen med mer kollektiv transport er et riktig steg, svarer Eikrehagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer