Strømpriser:

Nok en rekord tirsdag

Synes du prisene på mandag var høye? Da er det bare å stålsette seg til tirsdag.

REKORDHØY: Mandag var strømprisene rekordhøye i Norge. Foto: Marius Helge Larsen / NTB
REKORDHØY: Mandag var strømprisene rekordhøye i Norge. Foto: Marius Helge Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømbørsen Nord Pool har nettopp publisert strømprisene for tirsdag 21. desember, og etter en rekorddag på mandag, med snittpris på 390 øre inkludert moms (men uten nettleie), håpet nok mange på at prisene skulle synke til et litt mer komfortabelt nivå på tirsdag.

Passerer åtte kroner den verste timen

De bønnene ble imidlertid ikke hørt. Tirsdag blir nemlig snittprisen på vanvittige 494 øre per kilowattime i gjennomsnitt i Sør-Norge og setter derfor ny rekord for andre dag på rad - over én krone dyrere enn dagen før der, altså.

Dyrest blir strømmen i timen mellom 17 og 18. Da koster strømmen 766 øre per kilowattime - inkludert nettleie passerer den åtte kroner.

Bruker vi det klassiske dusjeksempelet, forbruker du cirka 5,6 kWt på en ti minutters dusj uten sparedusjhode. På sitt høyeste tirsdag koster denne dusjen dermed 45 kroner inkludert nettleie. I tillegg må du i gjennomsnittskommunen påregne rundt ti kroner i vann- og avløpskostnader.

Lenger nord i landet, som Molde, Trondheim, Tromsø, havner spotprisen på 80 øre inkl mva.

Får kompensasjon

Heldigvis får norske strømkunder dekket en viss del av strømkostnadene denne vinteren. Utgangspunktet der er at staten dekker 55 prosent av prisen som overstiger 70 øre per kilowattime (eks mva).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer