Nokia-lotteriet: Bet du på?

Nå sender svindlerne sms også, og sier du har vunnet millioner i et mobillotteri.

Hurra! Nå blir det ny bil, hytte og ferie på Hawai. Det gjør ikke noe at finske Nokia har et britisk telefonnummer og ikke benytter sitt eget domene til e-postadressen.
Hurra! Nå blir det ny bil, hytte og ferie på Hawai. Det gjør ikke noe at finske Nokia har et britisk telefonnummer og ikke benytter sitt eget domene til e-postadressen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Nokias forum søker de råd, de som vurderer å betale 650 britiske pund for å kunne motta vinnersjekken på 650.000 pund pr. kurér. Pengene skal de betale til en privatperson i England pr. Western Union. Den engelske lotteriloven, sier mannen fra "Nokia", hindrer dem i å trekke omkostningene fra gevinstbeløpet.

Som erfaringen viser, vil det nok ikke stanse ved disse 650 pundene. Svindlerne vil finne på nye hindringer som står i veien for utleveringen, hindringer som kan overvinnes ved at det betales mer penger.

Falsk e-post fra Telenor i omløp!

Dessverre er vi skrudd sammen slik at vi gjerne vil fremstå som kloke og rasjonelle i egne øyne. Har vi gjort den første tabben, å betale de 650 pundene, skal det mye til at vi straks innrømmer for oss selv at vi ble lurt. Vi vil heller betale mer penger, for ellers er jo det første utlegget tapt. Jo mer de stjeler fra oss, jo mer motivert blir vi til å gi dem mer penger.

Nokias jubileumslotteri

Den første sms-en ser i seg selv nokså plausibel ut. Men så tenker vi: Hvor stor er sjansen til å vinne i et slikt lotteri?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer